Прем’єра різдвяної фьюжн-феєрії в Костелі святого Миколая

Іван Тараненко, відомий український композитор, презентував в київському Костелі Святого Миколая концерт “У снах Різдвяніх ночей” з циклу “Музика української землі”.

“Феєрія – це казка, в якій можливі музичні дива.” Іван Тараненко

Іван Тараненко — один з найбільш затребуваних у світі українських композиторів. Його роботи постійно звучать на майданчиках Європи і США. “У снах Різдвяніх ночей” — сміливо можна назвати наймасштабнішим і експериментальним проектом Івана Тараненка. Експериментальний фьюжн з українського етнічно-язичницького фольклору, джазу і академічної музики було виконано 70 музикантами і доповнено світловою інсталяцією. За словами композитора, концерт “У снах різдвяніх ночей” зав’язаний на взаємодії з архітектурою костьолу, звідси пішла ідея делікатно підсвітити склепіння будівлі.

У проекті брали участь: ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського (диригент Ігор Андрієвський), камерний ансамбль “Київ-Брасс”, “Ivan Taranenko MUSCLUB”, фольк-бенд “Многая лєта” (худ. керівник Анна Коропниченко) і хор хлопчиків і юнаків школи джазового та естрадного мистецтв Caritas (худ . керівник Тетяна Верич). В оркестрі були задіяні фортепіано, бандури, гітари, цимбали, контрабас, саксофони, електрогітари і акордеони. Іван Тараненко і його концерт “У снах Різдвяніх ночей” зібрав музичну еліту українських солістів: народний артист України Роман Гриньків (бандура), заслужена артистка України Богдана Півненко (скрипка), заслужена артистка України Оксана Нікітюк (вокал), лауреати міжнародних конкурсів Мирослава Которович і Сергій Охрімчук (скрипка).


Оригінал тексту статті доступний за посиланням:
https://afisha.tochka.net/ua/78588-premera-rozhdestvenskoy-fyuzhn-feerii-v-kostele-svyatogo-nikolaya/